Loodgieter RIWA Vleuten

Home

Loodgieterswerk

Sanitair

Verwarming

Dakbedekking

Contact

Verwarming

Vervangen cv-ketel en radiatoren

Is uw cv-ketel kapot en wilt u een nieuwe laten installeren? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Welke precies de juiste is voor uw situatie, is afhankelijk van de grootte van uw huis, de isolatie en de ligging, uw wensen op het gebied van warmwatervoorziening, uw budget en de samenstelling van uw huishouden. Laat u adviseren welke ketel voor u het beste is.

HR-combiketels zijn de meest geïnstalleerde ketels op dit moment. Deze ketels zorgen zowel voor de verwarming van uw woning als voor de warmwatervoorziening.

CW-waarde: hoeveel warm water

De CW-waarde van de ketel geeft aan hoeveel warm water de ketel levert per minuut. Dit varieert van CW1 waar slechts 1 kraan tegelijk gebruikt kan worden, tot CW6 waarbij meerdere kranen tegelijk gebruikt kunnen worden, zonder verlies in kracht of warmte. Dat is vooral geschikt als u luxe douche- of badvoorzieningen heeft zoals bijvoorbeeld een stortdouche.

Afstelling cv-ketel

Veel cv-installaties staan niet goed afgesteld. Gevolgen: koude kamers en onnodig hoge stookkosten. Laat uw ketel vakkundig monteren en regelmatig onderhouden. Laat ook een klokthermostaat installeren als u dat nog niet heeft. Dat is goed voor uw portemonnee maar ook uw gezondheid is gebaat bij een goede afstelling.

verwarming RIWA Vleuten

Trends in verwarming

Al enkele jaren is er een trend naar milieuvriendelijker en zuiniger verwarmen. Er zijn vier belangrijke trends waar te nemen.

1. Ketel met HR+
HR+toestellen voldoen aan de strengste Europese normen. Ze halen een hoog rendement en zijn uiterst milieuvriendelijk. De aanschafprijs ligt iets hoger, maar dit wordt gecompenseerd door het lagere energieverbruik en de hogere levensduur.

2. HR-top ofwel condenserende ketels
HR-top toestellen, beter bekend onder de naam van condensatieketels, zijn de absolute top in de verwarmingsmarkt. Ze halen warmte uit de verbrandingsgassen (door condensatie) en herbruiken dit. Condensatieketels halen hierdoor een rendement van meer dan 100%.

3. Op afstand bedienbaar cv
De verwarming in huis aanzetten, precies wanneer dat nodig is. Zeker handig als u onregelmatig van huis bent. U bedient de thermostaat via het internet of via uw telefoon.

4. Zonnecollectoren
Een zonnecollector wordt geplaatst op een plek waar veel zon komt. De zon zorgt voor opwarming van de collector. Zodra de kraan open gaat, stroomt het water eerst door de collector om warm te worden en vervolgens naar de kraan. Zelfs in de winter levert de zonnecollector een paar uur per dag energie op bij een relatief zwakke zon.

RIWA Loodgietersbedrijf
Bloementuinlaan 23
3452 SB Vleuten
info@loodgieterriwa.nl
Bel: 0618641401